Verkoop

Een woning verkopen daar komt veel bij kijken, zowel praktisch als emotioneel. Iedereen heeft een eigen reden om een woning te koop te zetten. Tijdens een oriënterend verkoopgesprek geven wij onze klanten de ruimte om hun verhaal te doen.

Door het verhaal te horen over de woning, gaat het ook voor ons leven. De mooie punten van een woning kunnen wij meenemen in de presentatie en tijdens de bezichtigingen. In het gesprek bespreken wij ook onze dienstverlening, maken een indicatieve waardebepaling en bespreken op welke wijze wij de woning in de verkoop willen zetten. Wij leggen het verkoopproces stap voor stap uit en geven antwoord op allerlei mogelijke vragen. Ook later in het proces kan je ons gerust bellen met vragen, ook buiten kantooruren.

Lees hieronder door als je benieuwd bent welke stappen er komen kijken bij de verkoop van een woning.

De voorbereiding

We geven tips en aanwijzingen om te zorgen dat de woning in een goede staat is voor de verkoop. Denk aan een kozijn schilderen, wanden bijwerken, los liggende plinten plakken en andere punten waarbij een koper direct (extra) werk ziet.

Voor het verkopen van een woning worden er altijd foto’s gemaakt door een professionele woning fotograaf. Zelf zijn wij een klein kantoor en werken ook graag met andere kleine professionals om de lijnen kort en direct te houden. De fotograaf maakt met de verkoper(s) afspraken en hij geeft vooraf styling tips, alles om de woning zo goed mogelijk te presenteren. Er kan optioneel ook gekozen worden voor extra styling door onze styliste.

De woning wordt altijd door ons ingemeten en er kan een meetcertificaat opgemaakt worden.

De woning staat online

Als de foto’s, 360 graden foto en bezichtigingsfilm zijn gemaakt, de plattegronden klaar en de brochure gereed dan kan de woning online worden gezet. De woning plaatsen wij onder andere op Funda, Jaap, Pararius en onze eigen website. Daarnaast maken wij gebruik van social media, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. Zelf mag je als verkoper de link naar Funda en andere media delen via eigen social media kanalen.

Bezichtigingen

Bezichtigen plannen wij altijd in overleg in en zoveel mogelijk minimaal 1 dag van tevoren. Dit geeft iedereen de tijd om alles nog een keer extra op te ruimen en te zorgen dat er niemand in de woning aanwezig is. Als de situatie het toe laat dan organiseren wij bij populaire woningen een open huis. Gezien de huidige 1,5m restricties willen wij op dit moment geen gebruik maken van een open huis en worden er enkel bezichtigingen op afspraak gepland.

Bieding

Als er een bieding is uitgebracht op de woning, gaan wij de onderhandeling starten. In dit proces ondersteunen wij volledig en we nemen iedere ontwikkeling samen door met de verkoper. We leggen onze onderhandelingsstrategie voor, maar als verkoper bepaal jij aan wie de woning gegund wordt (inclusief prijs en voorwaarden).

Koopovereenkomst

Is er een akkoord gekomen na de onderhandeling of biedingsprocedure dan gaan we de juridische documenten opmaken en de koopovereenkomst met bijlagen door alle partijen laten ondertekenen. Dit kan een flinke hoeveelheid papier zijn, tijdens het tekenen van de documenten nemen wij jullie artikel voor artikel mee door alle paperassen en leggen alles zoveel mogelijk in begrijpelijke taal uit.

Na het ondertekenen door beide partijen en het verstrijken van de 3 dagen bedenkermijn is de woning verkocht of verkocht onder voorbehoud.

Van Verkocht onder voorbehoud naar Verkocht

Meestal heeft de koper een hypotheek nodig voor een woning en zal er een taxateur komen om de woning te taxeren. Dit mag nooit de aankopende of verkopende makelaar zijn.

Een koper kan er ook voor kiezen om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Voor de kopers is er dan duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning en het onderhoud dat er in de eerst komende jaren gedaan dient te worden.

Zodra de financiering is geregeld, een bouwtechnische keuring heeft plaatsgevonden en/of er andere voorbehouden zijn komen te vervallen is de woning definitief verkocht.

Overdracht

De dag van de levering van de woning ligt vaak enige tijd in de toekomst, maar de dag dat we naar de notaris gaan is altijd een moment om naar uit te kijken. We beginnen met de inspectie van de woning samen met de kopers en daarna gaan we naar de notaris. Bij de notaris wordt de leveringsakte getekend en de sleutels overgedragen. Het blijft voor ons altijd een mooi symbolisch moment als de sleutel wordt gegeven aan de koper.

Neem contact met ons op