Executie veiling

In Nederland kennen wij meerdere (online) veilingen waarop woningen en andere vastgoedobjecten geveild worden. Bij een executie veiling wordt de woning verkocht door de hypotheekverstrekker (bank) of beslaglegger. Vaak is voor een woning dan geruime tijd geen hypotheek betaald of zijn er problemen met bijvoorbeeld de Belastingdienst.

Iedereen in Nederland heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan deze veilingen en mag een woning, kavel, bedrijfspand of een ander vastgoedobject op zo’n veiling kopen. Maar er zijn grote verschillen ten opzichte van het normale proces waar je de woning kunt bezichtigen en ontbindende voorwaarde(n) kunt opnemen in de koopovereenkomst. Soms is dat geen bezwaar en is hulp gewenst bij het bieden of het gehele proces voor een aankoop via de executie veiling. Wij hebben ervaring met het proces van de veiling, kennen de verschillende veilingsystemen en kunnen hierin adviseren.

Heeft de bank een brief gestuurd dat ze de woning willen gaan veilen, dan neem contact met ons op en dan gaan wij samen met de bank kijken welke mogelijkheden er zijn. Denk aan de schuld inlossen, op korte termijn zelf een koper vinden via ons netwerk of de woning alsnog op de gebruikelijke wijze met medewerking van de bank in de verkoop nemen.

Meer weten?

Neem contact met ons op